24/7 365 dagen incidenten!

Nieuws

18 april 2020

29 minuten op een zaterdagmiddag zou, indien het klopt als het om incidenten gaat, een rustig half uurtje moeten zijn. Er staat moedwillig incidenten vanwege het feit dat en Harsco en Tata Steel, maar ook de OD, altijd over incidenten spreekt. Maar wanneer de camera klaar staat, op welk moment van de dag dan ook, het is altijd raak!

Bij aankomst op de 18e april 2020 is het na 30 seconden al raak met de eerste stofwolk. Na de publicatie van de 16e april 2020 (Stof tot nadenken) zou er gedacht kunnen worden dat Harsco er alles aan zou doen om het storten achter de muur stofvrij te doen. Maar niets is minder waar! Ondanks de sproeier gaat er toch weer een stofwolk met gif richting Wijk aan Zee.

18 april 2020 om 14:35 uur

Niet veel later ontstaat er in een put, tijdens de stort, een begin van een explosie. Om een indruk te geven welk een hoogte de vonken komen, een bulldozer is 6 meter hoog. En dan volgt er uit de pan ook nog een flinke stofwolk die gelijk het pad kiest richting Wijk aan Zee.

18 april 2020 om 14:43 uur

Terwijl er een brand ontstaat na de bovenste stort, te zien op de volgende foto, staat de bulldozer naast de brandende put lekker te porren in resten van een andere stort en veroorzaakt daar opnieuw een stofwolk. Op de tweede foto van deze wolk is goed te zien dat het stof zeer snel de regio in gaat.

18 april 2020  14:43 uur

En alsof het niet genoeg is, is er opnieuw een verboden stofontsnapping vanuit de put door dezelfde bulldozer. En dit amper 4 minuten later.

18 april 2020  14:47 uur

Ondertussen werd een nieuwe pan geleegd. Ook daarbij ontstond brand in de put waarbij het stof ook weer aardig hoog kwam en als speelbal door de wind werd meegevoerd.

18 april 2020 14:57 uur 

En mocht iemand denken dat het dan klaar is, helaas 7 minuten later gaat er weer een inhoud van een pan in de brand waarbij veel stof vrij komt.

18 april 2020  15:04 uur

Hoe lang heer Olthof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, moeten wij dit gif van onze buurman nog slikken? U bent het bevoegd gezag! U kunt hier verandering voor de regio in aanbrengen. Het zou daarom fijn zijn als dit ook gaat gebeuren want er zijn mensenlevens mee gemoeid. Wacht niet te lang meneer Olthof! Laat dit per direct stoppen! Zes ernstige overtredingen in 29 minuten tijd, dit kan en mag toch niet waar zijn?!